Fußball-Europameisterschaft 2021

Het EK voetbal staat weer voor de deur! In juni en juli 2021 strijden landen weer om het Europees kampioenschap, ook Nederland en Duitsland! In samenwerking met Owen Hulshof, derdejaars student van de lerarenopleiding Duits op de NHL Stenden, heeft het Duitsland Instituut Amsterdam lesmateriaal ontwikkeld in het kader van het EK voetbal.  

Het lesmateriaal heeft als casusonderwerp het EK voetbal 2021. Naast algemene kennis over de sport wordt de sportieve rivaliteit tussen Nederland en Duitsland behandeld en meer informatie gegeven over het EK 2021. In het lesmateriaal komen tevens alle vaardigheden van de Duitse taal aan bod. De opdrachten worden zelfstandig of in duo’s gemaakt. Het materiaal is geschikt voor zowel voetbalkenners als voetballeken in de onderbouw havo/vwo van het voortgezet onderwijs. 

Wij wensen jullie veel plezier bij het behandelen van dit thema in de les!

Ontwikkeld door: Owen Hulshof
Lay-out: Nanda Wever

Het materiaal bestaat uit drie documenten: het leerlingmateriaal (18 pagina's), het antwoordenblad (5 pagina's) en het informatieboekje (8 pagina's). Hieronder kunt u het materiaal downloaden:  

Leerlingmateriaal

Antwoordenblad

Informatieboekje

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met via onderwijs-dia@uva.nl  

 

Fußball-Europameisterschaft 2021


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger