Nationaal Economisch Forum
De industrie als oplosser van maatschappelijke uitdagingen

Nationaal Economisch Forum
© Peter van Beek
Henk van Houten, General Manger Philips Research bij het NEF

Op 7 oktober vond de eerste editie van het Nationaal Economisch Forum (NEF) plaats. Centraal stond de vraag: Wat is de bijdrage van de Nederlandse industrie aan een gezonder leven? Onder leiding van Paul Schabel en Hans Schenk werd er gediscussieerd over medische technologieën, water en voeding.

De bijdrage van de industrie aan de kwaliteit van leven is enorm. Dat is terug te zien in de ontwikkelingen van de laatste 150 jaar. En ook voor de komende decennia is er consensus dat technologische ontwikkelingen waar industriële bedrijven mee bezig zijn een enorme bijdrage blijven leveren aan de kwaliteit van leven.

De technologische mogelijkheden zijn kortom legio. Een belemmering is evenwel dat er nog steeds onvoldoende maatschappelijk draagvlak is voor wat de industrie kan doen en dat mede daardoor de bestaande organisatorische en/of institutionele werkelijkheid de implementatie vertragen. Er zijn mooie voorbeelden van bedrijven die voorop lopen, maar meer openheid en betrokkenheid van de Nederlandse industrie is vereist om de oplossingen waar de sector aan werkt ook daadwerkelijk bij te laten dragen aan een gezonder leven.

U vindt hier een overzicht van alle sprekers en het programma.

Hans Schenk, Peter van der Hoek, Frank Goossensen en Erik Roesink

Peter van Beek, Hans Schenk (kroonlid SER), Peter van der Hoek (Hoogleraar TU Delft, Hoofd Strategisch Centrum Waternet), Frank Goossensen (Directeur Water/Client Development, ARCADIS Europa) en Erik Roesink (SOMUT, Hoogleraar Advanced Membranes UT)

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger