Rechts-populisme in relatie tot de Nederlandse en Duitse media

Rechts-populisme in relatie tot de Nederlandse en Duitse media
© Canva

De conferentie vindt plaats van donderdag 24 november (13.30-17.15 uur) t/m vrijdag 25 november (10.00-15.00 uur) 2016.

Locatie: Goethe-Institut Amsterdam, Herengracht 470, Amsterdam / Informatie: Voertaal: Engels/Duits. Aanmelding verplicht via: info@amsterdam.goethe.de (onder vermelding van: conferentie) / Toegang: Gratis

Uit actuele enquêtes is gebleken dat het rechts-populisme in zowel Nederland als in Duitsland zijn opmars maakt. Een vraag die hiermee opgeworpen wordt: Welke rol spelen media in deze context? Op donderdag 24 november en vrijdag 25 november 2016 wisselen journalisten en wetenschappers uit Nederland en Duitsland hun gedachten hierover uit.
Het thema van deze conferentie is de opkomst van het rechts-populisme en welke rol de media in deze context vervult. Op welke manier brengen de Duitse en Nederlandse media het verschijnsel rechts-populisme naar voren? Welke posities nemen journalisten daarbij in en welke onderwerpen staan centraal? Worden er bepaalde waardeoordelen door journalisten gevormd? Bestaan er op dit gebied relevante verschillen tussen beide landen?

Na de lezingen van de wetenschappers en journalisten is er ruimte voor het publiek om vragen aan de experts te stellen.

Met o.a. Tilman Bünz (ARD), Wouter Meijer (NOS), Linda Bos (Universiteit van Amsterdam) en Martin Sommer (de Volkskrant).

Programma

In het kader van deze bijeenkomst vindt op 24 november om 19.30 uur bij het Goethe-Institut in Amsterdam het publiek debat: Wahrheitspresse met Thomas Kirchner (Süddeutsche Zeitung), Martin Sommer (de Volkskrant) en Wouter Meijer (NOS) plaats.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Goethe-Institut Amsterdam in coöperatie met het Duitsland Instituut Amsterdam en het Zentrum für Niederlande-Studien Münster.

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger