Duitslandweb logo Duitslandweb

AfD scoort ondanks omstreden uitspraak nog steeds hoog in peilingen

Kort nieuws - 8 februari 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De AfD staat in de nieuwste peiling van onderzoeksbureau Emnid nog steeds op 12 procent. Daarmee lijkt de rechts-conservatieve partij geen nadeel te ondervinden van omstreden uitspraken van de partijtop. Partijleider Petry zei eind januari dat grenswachten vluchtelingen zonodig ook met gebruik van vuurwapens zouden moeten tegenhouden. Vice-voorzitter Beatrix von Storch was haar bijgevallen en had de vraag of ook vrouwen met kinderen met vuurwapengeweld moeten worden tegengehouden beantwoord met 'Ja'. Later voegde ze toe dat op kinderen niet, maar op vrouwen wel geschoten zou mogen worden. Over die uitspraken was veel verontwaardiging. Maar uit een peiling van YouGov van afgelopen weekend blijkt dat 29 procent van de Duitsers vindt dat onbewapende vluchtelingen met wapengeweld bij de grens mogen worden tegengehouden. Lees meer bij Die Welt

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Die Linke vecht voor laatste kans

Die Linke vecht voor laatste kans

Drie oude boegbeelden van Die Linke vechten voor het voortsbestaan van de partij. De socialisten staan er voor de verkiezingen in februari slecht voor.


Lees meer

Podcast Achtung: Regeringscrisis

Podcast Achtung: Regeringscrisis

Na de breuk van het kabinet-Scholz maken de Duitse partijen zich op voor de verkiezingsstrijd. De redactie blikt daar in deze podcast op vooruit.


Lees meer

Duitsland op 23 februari naar de stembus

Duitsland op 23 februari naar de stembus

Door de breuk van kabinet-Scholz vinden in Duitsland vervroegd verkiezingen plaats. Naar verwachting zijn die op 23 februari.


Lees meer

Duitsland stevent af op vervroegde verkiezingen

Duitsland stevent af op vervroegde verkiezingen

Met het ontslag van minister Lindner heeft Scholz het voortijdige einde ingeluid van zijn coalitie.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger