'Bonn als tweede regeringszetel is veel extra werk'
Kort nieuws - 12 oktober 2016 - Auteur: Redactie DuitslandwebToen de Duitse regering 25 jaar geleden van Bonn naar Berlijn verhuisde, werd afgesproken dat een deel van de ministeries en overheidsdiensten in Bonn zou blijven. Al 25 jaar pendelen veel ambtenaren tussen Bonn en Berlijn op en neer. Minister Hendricks heeft nu in opdracht van de regering een rapport opgesteld waarin een stand van zaken wordt gegeven. Dit rapport werd dinsdag gepresenteerd. Conclusie: de opdeling van ministeries functioneert, maar is wel inefficiënt. Een aanbeveling doet Hendricks niet. Lees meer bij de Frankfurter Allgemeine Zeitung
De Tagesschau somt op hoe de verdeling in z'n werk gaat. Zes ministeries hebben hun hoofdvestiging in Bonn, de andere acht hebben er een tweede vestiging. 36 procent van de regeringsambtenaren werkt in Bonn. De ministers laten zich zelden zien op hun kantoor daar. Minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel was er bijvoorbeeld tussen 2013 en 2015 niet één keer. In Bonn houden ook veel NGO's kantoor, en de Verenigde Naties hebben er zelfs 18 organisaties gehuisvest. Lees meer bij de Tagesschau
Lees meer:
Die Linke vecht voor laatste kans
Drie oude boegbeelden van Die Linke vechten voor het voortsbestaan van de partij. De socialisten staan er voor de verkiezingen in februari slecht voor.
Podcast Achtung: Regeringscrisis
Na de breuk van het kabinet-Scholz maken de Duitse partijen zich op voor de verkiezingsstrijd. De redactie blikt daar in deze podcast op vooruit.
Duitsland op 23 februari naar de stembus
Door de breuk van kabinet-Scholz vinden in Duitsland vervroegd verkiezingen plaats. Naar verwachting zijn die op 23 februari.
Duitsland stevent af op vervroegde verkiezingen
Met het ontslag van minister Lindner heeft Scholz het voortijdige einde ingeluid van zijn coalitie.
Reacties
Geen reacties aanwezig