Duitslandweb logo Duitslandweb

'Bonn als tweede regeringszetel is veel extra werk'

Kort nieuws - 12 oktober 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Toen de Duitse regering 25 jaar geleden van Bonn naar Berlijn verhuisde, werd afgesproken dat een deel van de ministeries en overheidsdiensten in Bonn zou blijven. Al 25 jaar pendelen veel ambtenaren tussen Bonn en Berlijn op en neer. Minister Hendricks heeft nu in opdracht van de regering een rapport opgesteld waarin een stand van zaken wordt gegeven. Dit rapport werd dinsdag gepresenteerd. Conclusie: de opdeling van ministeries functioneert, maar is wel inefficiënt. Een aanbeveling doet Hendricks niet. Lees meer bij de Frankfurter Allgemeine Zeitung

De Tagesschau somt op hoe de verdeling in z'n werk gaat. Zes ministeries hebben hun hoofdvestiging in Bonn, de andere acht hebben er een tweede vestiging. 36 procent van de regeringsambtenaren werkt in Bonn. De ministers laten zich zelden zien op hun kantoor daar. Minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel was er bijvoorbeeld tussen 2013 en 2015 niet één keer. In Bonn houden ook veel NGO's kantoor, en de Verenigde Naties hebben er zelfs 18 organisaties gehuisvest. Lees meer bij de Tagesschau

Tags: Berlijn, Bonn

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger