Münster meest leefbare stad ter wereld
Nieuws

Achtergrond - 20 oktober 2004

(20 oktober 2004) Münster is gisteren uitgeroepen tot meest leefbare stad ter wereld. De Britse organisatie LivCom schrijft, met steun van de VN-milieuorganisatie Unep, sinds 1997 jaarlijks een competitie uit. Winnaar mag zich de stad met de hoogste levenskwaliteit noemen.

Van de 453 steden die zich voor de competitie hadden opgegeven, mochten er 53 in de finale gisteren in Niagara, Canada, tegen elkaar strijden om de titel 'meest leefbare stad'. De Noordrijn-Westfaalse stad Münster won in de categorie steden van 200 duizend tot 750 duizend inwoners van onder andere Coventry en Seattle.

Criteria om tot meest leefbare stad te worden uitgeroepen waren onder andere de staat van het milieu en het landschap, de betrokkenheid van de burgers, de omgang met het historisch erfgoed en de duurzaamheid van de toekomstplanning. Münster, stad van de Vrede van Westfalen, was de competitie ingegaan met het motto 'Met geschiedenis de toekomst in' en werd vooral geprezen om zijn historische binnenstad. Daarnaast werd de milieubescherming van Münster geroemd. De onlangs herkozen burgemeester Berthold Tillmann (CDU) reageerde op de prijsuitreiking door te stellen dat het feit "dat Münster bij zijn première bij de LivCom-Award zo succesvol is, laat zien dat we ons ook internationaal kunnen vertonen met onze stadsontwikkeling, milieubescherming en groenvoorziening".

Nog niet eerder had een Duitse stad een LivCom-Award in de wacht gesleept. Dit jaar won naast Münster echter nog een tweede Duitse gemeente. Rhein-Hunsrück-Kreis werd in de categorie 75 tot 200 duizend inwoners uitgeroepen tot meest leefbare stad ter wereld.

Der Spiegel
Münster zur lebenswertesten Stadt der Welt gewählt

Die Welt
Münster ist die lebenswerteste Stadt der Welt

Rheinische Post
Ehrung: Münster gehört zu lebenswertesten Städten weltweit

Münster op internet

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger