Duitslandweb logo Duitslandweb

'Duitse leger plande inzet chemische wapens in jaren 60'

Kort nieuws - 3 mei 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Duitse leger plande de inzet van chemische wapens in de jaren zestig. Dat meldt het onderzoekscollectief van de Süddeutsche Zeitung en de regionale zenders NDR en WDR. 

De bondsregering probeerde in de jaren zestig aan gifgas te komen om op een mogelijke aanval van de Sovjet-Unie te kunnen reageren. De Süddeutsche Zeitung en de regionale zenders NDR en WDR zeggen over geheime dossiers te beschikken waaruit dat blijkt. De bondsrepubliek had na de oorlog vastgelegd dat ze geen biologische, chemische of kernwapens zou maken of inzetten, maar wilde daar dus 20 jaar later op terugkomen. Zo vroeg Duitsland de Amerikaanse regering in 1963 om de levering van chemische munitie. Daar besloten de VS uiteindelijk niet op in te gaan. Lees meer bij Süddeutsche.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Geschiedenis':

Een andere 9 november

Een andere 9 november

9 november stond dit jaar in het teken van het geweld tegen Joden in 1938. De val van de Muur verdween naar de achtergrond, merkte columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

9 november: veel grote geschiedenis op één dag

9 november: veel grote geschiedenis op één dag

Vandaag 100 jaar geleden mislukte Hitlers couppoging in München. 85 jaar geleden vernielden de nazi's in Duitsland talloze synagogen en joodse bedrijven.


Lees meer

Historikerstreit 2.0: Hoe uniek was de Holocaust?

Historikerstreit 2.0: Hoe uniek was de Holocaust?

Was de Holocaust uniek of kun je die met andere genocides vergelijken? Daarover spreken historici in de podcast 'Historikerstreit 2.0'


Lees meer

Conferentie: Hoe Duitse geschiedschrijving verandert

Conferentie: Hoe Duitse geschiedschrijving verandert

Historicus Helmut Walser Smith geeft donderdag een lezing tijdens de conferentie ‘The Future of German History’ in Amsterdam.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger