Die Jungen Redakteure
Humor uit Frankfurt an der Nordsee

Achtergrond - 28 maart 2007

Maandag 26 februari 2007 waren Die Jungen Redakteure van het blad Titanic bij de Münchner Lach- und Schiess Geselschaft. Ze presenteerden hun programma 'Titanic 3000 - Retro Satire aus der Zukunft'. De scholierenredactie van Duitslandweb was erbij en we mochten hen na afloop nog een aantal vragen stellen!

De drie komieken, te weten Stefan 'der Intellektuelle' Gärtner, Oliver 'der Coole' Nagel en Mark-Stefan 'der Sonnyboy' Tietze vormen samen Die Jungen Redakteure. Ze schrijven artikelen voor Titanic. Daarnaast reizen ze eens in de maand door Duitsland om deze artikelen ook voor te lezen. Dit keer proberen de drie het publiek in de Münchener Lach- und Schiess Geselschaft aan het lachen te krijgen.

De goede oude tijd

Ze begroeten ons vanuit het jaar 3000 en blikken samen met ons terug op de afgelopen duizend jaar. Ze laten de goede oude tijd nog eens de revue passeren aan de hand van onderwerpen op het gebied van politiek, beroemdheden, seks en ga zo maar door. Een onderwerp wat opvallend vaak langskomt is de Tweede Wereldoorlog. Uit het interview achteraf blijkt dat dit een handig thema is omdat het actueel blijft en de meeste mensen er wat vanaf weten. Maar de grappen van deze drie redacteuren gaan vooral om wat de media met een onderwerp doen en niet het onderwerp zelf.

Interview

En na de show mochten wij Stefan, Oliver en Mark-Stefan nog een aantal vragen stellen. De eerste vraag is of de drie voor deze komedievorm gestudeerd hebben, het is immers een mix van journalistiek en cabaret. Ze blijken alledrie iets met politiek en germanistiek te hebben gestudeerd. Met veel Fleiß én omdat er toevallig geen anderen beschikbaar waren zijn zij bij Titanic terecht gekomen, aldus de drie redacteuren! “Met het serieuze serieuzer dan het serieuze”, zo reageren de drie op de vraag waarom ze voor hun manier van komedie gekozen hebben. Ze schrijven op een satirische manier over wat er in de wereld gebeurt. Deze stukken lezen ze op een serieuze manier voor, met zijn drieën naast elkaar aan een tafel. In het begin leek dit een rare manier van komedie, maar het bleek te werken. Het publiek genoot van de avond, al duurde de show vrij lang.

Goede sfeer

Het is aan te raden om naar een cabaretvoorstelling te gaan als je hiervan houdt, maar bekijk goed wat je leuk vindt en waar je dus naar toe wilt! Ik zou het niet persé aanraden om als Nederlandse scholier naar Die Jungen Redakteure te gaan, simpelweg omdat lang niet alle grappen aankomen vanwege het tekort aan informatie. De sfeer in de Münchener Lach- und Schiess Geselschaft was daarentegen wel erg goed, dus het is aan te raden om daar eens een kijkje te nemen. En wie weet zit er wat leuks in het programma!

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger