Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse leger standby voor coronabestrijding

Kort nieuws - 9 oktober 2020

In Duitsland loopt het aantal besmettingen in enkele grote steden snel op. Vrijdag heeft het Robert Koch Institut 4516 nieuwe corona-besmettingen gemeld. Duitsland heeft ongeveer 83 miljoen inwoners, ongeveer vijf keer zoveel als Nederland.

Vooral in de grote steden nemen de corona-gevallen toe. Kanselier Merkel heeft met burgemeesters van elf grote steden afgesproken dat de hulp van experts van het leger en van het Robert Koch Institut ingeroepen kan worden als het aantal nieuwe besmettingen boven de 35 per 100.000 inwoners per zeven dagen komt.

De Duitse regering roept inwoners van corona-hotspots als Berlijn, Bremen, Hamm en Frankfurt op om in de naderende herfstvakantie thuis te blijven en niet op vakantie te gaan naar andere deelstaten. Ziekenhuizen in de grote steden maken zich op voor een toestroom van patiënten. In sommige steden zal ook een deel van de geplande ziekenhuiszorg moeten worden stopgezet, laat een ziekenhuis in Frankfurt weten aan Tagesschau.

In de regio Cloppenburg is na een corona-uitbraak in een slachterij van Vion in Emstek het aantal besmettingen gestegen tot rond de 86 nieuwe gevallen per 100.000 inwoners per zeven dagen. Dat betekent dat ook daar extra maatregelen gelden. Lees meer in het liveblog van Tagesschau

Tags: Berlijn, uitbraak

Reacties

pi - 28 oktober 2020 11:38

Besmettingen zijn geen besmettingen

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger