Verkiezingsspel
Test uw kennis over de verkiezingsstrijd in Duitsland!

Achtergrond - 14 september 2006

Weet u welke politicus met een parachute naar partijbijeenkomsten gaat of hoeveel bondskanseliers de CDU al leverde in de afgelopen vijftig jaar? Speel het Verkiezingsspel en u komt nog veel meer te weten!

Het spel is een variant op het tv-programma Get the Picture. Het is de bedoeling dat u de multiple-choice-vragen goed beantwoordt, waardoor er stukjes van de nog gesloten foto zichtbaar worden.

 


De vragen zijn verdeeld in vier categorieën: Partijen, Personen, Geschiedenis en Divers. U kunt een moeilijke of makkelijke vraag kiezen binnen deze categorieën, maar let op! Als u een moeilijke vraag goed hebt, krijgt u meer punten en bovendien gaan er dan vier vakjes tegelijk open! Een goed antwoord op een makkelijke vraag wordt 'slechts' beloond met twee vakjes.

Als belangrijke regel geldt: als u antwoord hebt gegeven op een moeilijke vraag uit een bepaalde categorie kunt u deze categorie niet nog een keer kiezen. Vervolgens kunt u wel nog een makkelijke vraag uit dezelfde categorie kiezen of één vraag uit een andere categorie. Herkent u ten slotte wat of wie er op de foto staat: scroll dan door de antwoordbalk en klik zo snel mogelijk het goede antwoord aan. Let ook op de tijd, want u hebt maar een paar minuten! Veel plezier!

Klik hier voor het Verkiezingsspel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger