Podcast Achtung! Armpje drukken met Poetin
Achtergrond - 21 juni 2022 - Auteur: Redactie DuitslandwebEindelijk was de Duitse kanselier Scholz bij Zelensky in Kiev, samen met de Franse president Macron, de Italiaanse premier Draghi en de Roemeense president Johannis. Zelensky verwijt Duitsland te veel rekening te houden met de Russische president Poetin. Ondertussen knijpt Poetin het gas af en vreest Duitsland een acute energiecrisis. "Het is net armpje drukken", zei minister Habeck (Economie en Klimaat). Maarten Westerveen bespreekt de Duitse positie in de Oekraïne-oorlog met Duitslandweb-redacteuren Marja Verburg en Wiebke Pittlik in een nieuwe aflevering van Achtung! Duitse updates.
In deze podcast hoor je fragmenten van Claudia Major, defensie- en veiligheidsdeskundige, hoofd van de afdeling International Security van de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP) in Berlijn en een invloedrijke stem in het Duitse publieke debat; en van Angela Merkel, van 2005 tot 2021 kanselier van Duitsland, die in juni haar eerste interview gaf sinds haar aftreden en het uitbreken van de oorlog in Oekraïne.
Geluidsfragmenten:
Claudia Major bij ARD-talkshow 'Maischberger', 26-5-2022
Claudia Major bij ARD-talkshow 'Hart aber Fair', 13-6-2022
Angela Merkel tijdens een podiumgesprek in theater Berliner Ensemble, 7-6-2022
Muziekfragment: Balkan Jingles/CC 4.0
Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':
Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie
Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.
Denken over tanks
Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.
Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog
De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?
'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’
Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).
Reacties
Geen reacties aanwezig