Redactie Duitslandweb

Duitsland treurt om regisseur Schlingensief

Achtergrond - 23 augustus 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Duitsland treurt om regisseur Schlingensief
Duitsland is zijn misschien wel meest omstreden en meest geliefde regisseur en kunstenaar verloren. Christoph Schlingensief stierf zaterdag na een twee jaar durend ziekbed op 49-jarige leeftijd aan longkanker. “Het is alsof het leven zelf is gestorven”, aldus schrijfster Elfriede Jelinek.
Lees meer

Deelstaten schaffen Hauptschulen af

Achtergrond - 19 augustus 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Deelstaten schaffen Hauptschulen af
Een aantal Duitse deelstaten heeft met ingang van het nieuwe schooljaar de Hauptschule afgeschaft, het Duitse equivalent van het VMBO. Een nieuw soort middenscholen moet leerlingen beter onderwijs bieden. De Hauptschule heeft een slechte naam en geldt als vergaarbak van het Duitse onderwijssysteem.
Lees meer

Politieke chaos rond kernenergie

Achtergrond - 11 augustus 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Politieke chaos rond kernenergie
Met de komst van de centrum-rechtse bondsregering haalden de Duitse energiebedrijven vorig jaar opgelucht adem. Eindelijk zou het linkse anti-kernenergiebeleid worden teruggedraaid. Negen maanden later is daarvan nog niets te merken. “De chaos is compleet.”
Lees meer

Google lanceert Street View toch in Duitsland

Achtergrond - 10 augustus 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Google lanceert Street View toch in Duitsland
Google wil Street View in november in Duitsland lanceren. Duitsers kunnen de komende maand een verzoek indienen om hun huizen op de foto's onherkenbaar te maken nog voor de dienst online gaat. Met deze unieke service wil Google tegemoet komen aan Duitse privacybezwaren. 
Lees meer

Steeds meer druk op burgemeester Duisburg

Achtergrond - 4 augustus 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Steeds meer druk op burgemeester Duisburg
Van de bevolking van Duisburg tot en met de Duitse president: iedereen wil dat burgemeester Sauerland opstapt. Maar die voelt zich niet verantwoordelijk voor de 21 doden en meer dan 500 gewonden die vielen bij de Loveparade in zijn stad. Een rapport dat vandaag verschijnt, lijkt hem juridisch gelijk te geven.
Lees meer

Het steekspel van de Duitse onderwijshervorming

Achtergrond - 3 augustus 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Het steekspel van de Duitse onderwijshervorming
Het geeft de burger moed. Een Hamburgs burgerinitiatief heeft eind juli een ingrijpende onderwijshervorming via een afgedwongen referendum weten tegen te houden. Nu proberen ouders in andere deelstaten hetzelfde. Of de problemen van het Duitse onderwijs daarmee verdwijnen, is de vraag.
Lees meer

'Duisburg' werpt schaduw over Ruhr 2010

Achtergrond - 28 juli 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb 'Duisburg' werpt schaduw over Ruhr 2010
De tragedie rond de Loveparade werpt een schaduw over de festiviteiten rond Ruhr 2010, waarmee het Ruhrgebied zich als culturele hoofdstad van Europa presenteert. Ook geeft ze de doodsteek aan het beroemde ‘feest der liefde’ zelf.
Lees meer

Het Duitse elftal is weer thuis

Achtergrond - 12 juli 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Het Duitse elftal is weer thuis
Het WK is voorbij, het Duitse team is weer thuis. Vanmorgen om kwart over zes landden bondscoach Löw en zijn mannen op het vliegveld van Frankfurt. De toegestroomde fans kregen echter geen kans hun helden, die derde werden, toe te juichen: het team vertrok direct na aankomst naar huis.
Lees meer

Scholieren kunnen het beste in Beieren wonen

Achtergrond - 23 juni 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Scholieren kunnen het beste in Beieren wonen
Scholieren in Beieren presteren veel beter dan leeftijdgenoten in Noord-Duitsland. De leesvaardigheid van Noord-Duitse scholieren, bijvoorbeeld, blijft een jaar achter bij die van Zuid-Duitse. De invoering van landelijke normen in 2001 heeft geen eenheid weten te brengen in het per deelstaat geregelde Duitse onderwijs, laat nieuw onderzoek zien.
Lees meer

Duitse Lena wint Songfestival

Achtergrond - 30 mei 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Duitse Lena wint Songfestival
De Duitse Lena Meyer-Landrut heeft het Eurovisie Songfestival gewonnen met 'Satellite'. Ze haalde 246 punten. Turkije, dat tweede werd, had 170 punten. Lena gold van tevoren al als favoriet bij de Britse bookmakers. De Nederlandse Sieneke haalde de finale niet. Zij werd in de halve finale donderdag 14e.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger