Are you ready to party?
Uitgaan in Dresden

Achtergrond - 10 juni 2008

(10 juni 2008) Overdag is Dresden een levendige stad. Je kunt er ontzettend veel zien. De stad biedt verschillende musea, historische gebouwen, maar ook prachtige natuur zoals de rivier de Elbe. 's Nachts komt de stad alleen echt tot leven. Er zijn vele leuke discotheken en café’s in Dresden. Om de keuze wat makkelijker te maken, hebben we de beste uitgezocht. In de selectie hebben we gelet op bereikbaarheid, sfeer, prijzen en inrichting. Kunnen wij Dresden een ‘city of the night’ noemen?

De Altstadt van Dresden bij nacht. Afbeelding: Roman Lashkin, www.flickr.comIn de Altstadt heb je verschillende cafeetjes en bars. Het leukste deel is het plein bij de Frauenkirche en de kleine straatjes die hier omheen zitten. In dit gebied kun je op elke hoek van de straat wel een cafeetje vinden. Een leuk café is Cafe zur Frauenkirche. De bediening is hier vriendelijk, het is niet zo ontzettend duur en het is leuk ingericht.

Een populaire dansbar die ook in de buurt van de Frauenkirche zit is m.5 Nightlife. Er komen hier veel bekende regionale dj’s. Vrouwen mogen de meeste avonden gratis naar binnen en de mannen moeten ongeveer 7 euro betalen. De prijs voor de drank is de normale prijs.

Een bar die ik zeker niemand wil onthouden is Classic American Bar. Deze bar zit in het hotel Taschenbergpalais Kempinski en heeft zich gespecialiseerd in cocktails. De bar is in 2007 uitgeroepen tot beste bar van Duitsland. Naast deze prijs hebben ze ook nog vele coctailwedstrijden gewonnen. De zaak is heel erg sfeervol ingericht.

Op het gebied van R&B en Hiphop is Motownclub de beste club van de stad. Deze club is begonnen door DJ Abdulaye. Deze DJ is een van de bekendse DJ’s van de regio in dit genre. De club zit in de St. Petersburger Straße.

Neustadt

De Neustadt is een echte studentenwijk met talloze cafeetjes en Biergartens. Een Biergarten is in feite gewoon een tuin met een klein standje waar je dan bier kan halen. Dit is ontzettend Duits en moet je zeker doen.

Gezellige Biergarten in Dresden. Afbeelding: cgommel, www.flickr.com

's Avonds is het heel erg gezellig in de Neustadt. Veel mensen zitten op straat met een biertje in de hand en kletsen wat met elkaar. Ook heb je in bepaalde straten in deze wijk heuse punkfeesten.

Feest op straat in de Neustadt van Dresden. Afbeelding: e.value, www.flickr.com

In de Neustadt is ook de Bautzner Straße. In deze straat zitten verschillende discotheken. Je hebt bijvoorbeeld de Dance Factory. Dit is een van de hipste clubs. Er worden heel veel verschillende feesten gegeven. Deze hebben allemaal uiteenlopende thema’s. Er is voor iedereen dus wel een leuk feest!

Een andere club in deze straat die ook de moeite waard is, is de Blue Dance Club. Ze hebben de hele week door feesten, maar de beste feesten zijn op vrijdag- en zaterdagavond. Bij sommige feesten is er een leeftijdslimiet van 21 jaar. Het is handig om hier rekening mee te houden.

Duitse cultuur tijdens het uitgaan

Iets uit het centrum in Südvorstadt-West heb je een bar genaamd SonderBar. Deze bar heeft zich gespecialiseerd in het maken van cocktails en heeft hier ontzettend veel prijzen mee gewonnen. De tent is trendy ingericht en de prijzen vallen ook heel erg mee. Het is dus zeer zeker de moeite waard.

Dansen in bar Gong. Afbeelding: www.kellerbargong.deEen bar die je ook niet moet overslaan is Gong. Deze bar ligt ook iets buiten het centrum van Dresden vlakbij het Volkspark Großer Garten. Je kunt er eerst tegen een goedkope prijs eten. Rond negen uur worden de tafels opzij geschoven en kun je dansen op muziek uit de hitlijsten, maar ook op Duitse Schlagers.

Deze bar laat je echt kennis maken met de Duitse cultuur. Er heerst altijd een uitgelaten sfeer met Duitstalige muziek en veel bier. De Duitse cultuur opsnuiven met een biertje in de hand. Wie wil dat nou niet?


Judith Wieffering zit in de redactie van de Scholierenpagina van het Duitslandweb. Ze zit in 5 VWO van het Dalton Voorburg.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger