Hostel Mondpalast
Gemütlich sfeertje voor een zacht prijsje

Achtergrond - 5 juni 2008

(5 juni 2008) Goed daar sta je dan, in Dresden, de veelbelovende stad. Als je op reis bent is een slaapplek essentieel. Het liefst niet te duur, maar ook niet te primitief. Welke van de vele hostels kies je dan? Hostel Mondpalast biedt een uitkomst.

De ingang van Hostel Mondpalast. Afbeelding: DIA

Vreemd straatbeeld

Het Mondpalast (Nederlands: ‘maanpaleis’) Hostel ligt in de Neustadt van Dresden, het nieuwe gedeelte dus. Op zich overdag een keurige wijk, totdat je ’s avonds, na een lange dag door Dresden toeren naar je hostel wilt. Het overdag o zo keurige straatbeeld is dan veranderd in iets wat je in menig Nederlands stadscentrum niet zou aantreffen. Overal wordt gewoon midden op straat gedronken, neonazi’s naast punkers, en ook teveel. De smerige details laat ik maar achterwege, als je begrijpt wat ik bedoel. Gelukkig heb je van die omgeving nauwelijks last bij het slapen gaan, de geluidsoverlast is gering.

Maar de omgeving is ’s avonds absoluut gezellig. Heel veel barretjes omringen het hostel. Gezellig een biertje drinken kan je daar gerust. Maar daarvoor hoef je niet per se het hostel uit, waarover later meer.

Bereikbaarheid

Gelukkig is het Mondpalast goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Aan het eind van de straat (Louisenstraße) stoppen een paar tramlijnen waarmee je zo in het centrum bent. Ook ben je er snel vanaf het vliegveld (ca. 20 minuten), en het station.

Een sterrenbeeld op het plafond Afbeelding: DIAGoed, nu over het hostel zelf. Als je binnenkomt wordt je meteen vriendelijk begroet. De crew is erg aardig. De kamers zijn ook erg netjes en goed. Elke kamer is genoemd naar een sterrenbeeld, en op de muur staat dat sterrenbeeld dan ook uitgebeeld. Zo kan je in de kamer Löwe (Nederlands: ‘leeuw’), maar ook in de kamer Orion overnachten.

Comfortabel

Een kamer in Hostel Mondpalast. Afbeelding: www.mondpalast.deEn dan ga je slapen. De kamers variëren van grootte. Je hebt dus heel grote kamers, voor grote groepen jongeren, of de kleinere kamers, voor kleine gezelschappen. De bedden moet je zelf opmaken, maar dat is niet erg. Ze liggen namelijk perfect. Qua comfort is het in dit hostel goed geregeld.

Schone toiletten

Als je de volgende ochtend wakker wordt, en je wilt douchen, kan dat gerust. Er zijn meer dan genoeg douches en toiletten. Je hoeft nooit te wachten om te douchen. De douches zijn goed warm en schoon, en ook de toiletten zijn schoon.

Goed eten

Elke ochtend is er een ontbijtbuffet met broodjes, muesli, beleg, eigenlijk alles wat je nodig hebt. De koffie is goed te doen, wat in menig ander hostel vaak te wensen overlaat. Hier dus niet, en dat is maar goed ook.

Je kunt ook een lunchpakketje krijgen. Dat stel je dan zelf samen, en standaard zit er ook een yoghurtje en een pakje sap bij. Handig als je door de stad gaat lopen en niet veel geld kwijt wil aan de lunch.

Ontspanning

De bar van Mondpalast. Afbeelding: DIA

Als je ’s avonds uitgeput je hostel hebt bereikt, de brakende punkers ontwijkend, kun je daar nog lekker ontspannen met een biertje. Of een ander drankje, want er zijn ook legio cocktails beschikbaar. Dat allemaal voor een zacht prijsje. Je kunt op een stoel zitten, maar er zijn ook tafeltjes met banken. De bar heeft een wat alternatieve uitstraling, maar dat maakt het juist gezellig.

Bovendien kan je ontspannen even internetten. Er staan vier computers waarop je voor, wederom, een zacht prijsje kunt internetten. Uiterst handig als je even je email wilt checken.

Al deze mogelijkheden, gecombineerd met de vriendelijkheid van de crew, en de lage prijs van het verblijf, maken Hostel Mondpalast een ideale locatie om te overnachten. Ook voor grote groepen jongeren. Zeker aan te raden dus!

Luuc Brans zit in de redactie van de Scholierenpagina van het Duitslandweb. Hij zit in de vijfde klas van het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger