Vervoer naar en in München
Alle mogelijkheden op een rij

Achtergrond - 28 maart 2007

Nederland ligt verder van München dan veel mensen denken. Vliegen ligt daarom voor de hand. Helaas vliegen vanuit Nederland geen zogenaamde prijsvechters naar München. Op zichzelf geen probleem, de treinverbindingen zijn comfortabel en voor de mensen die toch willen vliegen, zijn er nog altijd de prijsvechters vanuit de grensstreek.

Naar München met de trein
Eén keer per dag rijdt de ICE International vanaf Amsterdam via Utrecht, Arnhem, Keulen en Frankfurt naar München Hbf. De trein vertrekt vroeg vanuit Nederland, zodat je 's middags al met een glas bier in München kan zitten. De reistijd bedraagt ongeveer 7,5 uur. Een andere mogelijkheid is de CityNightLiner, de nachttrein richting München. Deze trein volgt dezelfde route als de ICE International, maar rijdt dus 's nachts. In deze trein zijn er verschillende compartimenten te vinden: van zitplaatsen tot luxe coupés voor één persoon mét badkamer(tje).

Naar München met het vliegtuig
Reizigers in München hebben de beschikking over alle soorten van openbaar vervoer. Het openbaar vervoer in de hoofdstad van Beieren is efficiënt en snel. Dat komt vooral door de Innerraum zone van het S-Bahn-net. In dit gedeelte komen de meeste S-Bahn-lijnen samen en zorgen voor frequent vervoer door de stad. Let bij het uitstappen wel op! De deuren van de trein gaan in het citygedeelte aan beide kanten open: één kant is voor het instappen en de andere kant is voor het uitstappen. Het S-Bahn-net wordt aangevuld met de U-Bahn-lijnen die onder de gehele stad door lopen zodat je overal kunt komen. Vanaf een U-Bahn-station is alles namelijk goed beloopbaar. Mocht dat niet zo zijn dan is er altijd een moderne tram of bus in de buurt te vinden.

Vervoersbewijzen
De openbaar vervoersbedrijven van München bieden vele soorten kaartjes aan. Naast de niet echt interessante Einzelfahrt, is er de Streifen-kaart. Deze kaart is vergelijkbaar met de Nederlandse strippenkaart, en is vooral voor jongeren erg interessant, zij betalen de helft van het aantal Streifen. Voor wie denkt het openbaar vervoer frequent te gaan gebruiken zijn de Tageskarten interessanter. De Partner-Tageskarten zijn voor groepen het gunstigste.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger