Musea

Achtergrond - 12 december 2002

Berlijn is de Duitse cultuurmetropool, hoofdstad en de meest oostelijke wereldstad van West-Europa. Geen andere stad in Europa investeert zoveel geld in haar cultuurlandschap als Berlijn. Cultuur en wetenschap zijn in Berlijn van wereldniveau. Berlijn is een levendige stad, waar altijd wat te beleven valt.

In Berlijn zijn zeer veel musea, verzamelingen en archieven te bezichtigen (in totaal meer dan 200). Beroemd zijn onder andere het Haus am Checkpoint Charlie  - een museum waarin vluchtpogingen uit de DDR centraal staan, het Deutsche Historische Museum  en het Egyptische Museum und Papyrussamlung , waar een van werelds grootste kunstverzamelingen uit de Egyptische oudheid (vanaf 3000 v. Chr.) te zien is.

Precies met haar 125-jarig bestaan, is de Alte Nationalgalerie op het Berlijnse museumeiland aan de oever van de Spree weer in volle glorie aanwezig. Na een restauratie van drie jaar is de galerie weer voor het publiek toegankelijk.

Het Jüdische Museum , gevestigd in het spectaculaire gebouw van Daniel Libeskind, wijdt zich aan de geschiedenis van de Europese Joden.
Leuk voor jongeren is ook The Story of Berlin - een multimedia-tentoonstelling over de geschiedenis van Berlijn.

Een bekend Berlijns evenement op museumgebied is de Lange Nacht der Museen . Tijdens dit evenement zijn meer dan 70 musea een nacht lang van 18.00 uur tot 2.00 uur voor iedereen geopend. Bij de vorige Lange Nacht der Museen waren er meer dan 250.000 mensen op de been.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger