Geen Duitse bedrijven in top-100 met hoogste beurswaarde
Kort nieuws - 4 juli 2022 - Auteur: Redactie DuitslandwebIn de internationale top-100 van bedrijven met de hoogste beurswaarde staan voor het eerst geen Duitse ondernemingen meer. Amerikaanse bedrijven domineren de lijst.
Het hoogst genoteerde Duitse bedrijf staat op plaats 113, softwareonderneming SAP, met een beurswaarde van 106 miljard dollar. Deutsche Telekom staat met 98 miljard dollar op plaats 120, blijkt uit onderzoek van financieel dienstverlener EY. Op de eerste plaats staat het Saoedische aardolieconcern Aramco (2,3 biljoen dollar), nog voor Apple. In totaal staan er 60 Amerikaanse bedrijven in de lijst.
Het hoogstgenoteerde Europese bedrijf is het Zwitserse Nestlé op plaats 20. Duitse ondernemingen verliezen op de wereldbeurzen steeds meer aan gewicht, meldt nieuwssite Tagesschau. In 2007 stonden zeven Duitse bedrijven in de top-100, vorig jaar waren het er nog twee.
Veel bedrijven hebben te lijden onder de koersdalingen op de wereldbeurs, onder meer door de oorlog in Oekraïne. De waarde van de op de beurs verhandelde aandelen van de 100 duurste internationale ondernemingen daalde het afgelopen half jaar met 17 procent. EY Deutschland verwacht dat het er in de tweede helft van 2022 niet beter op wordt. Door de coronapandemie heeft digitalisering een boost gekregen, die de economie en de beurzen de komende jaren gaat vormen, aldus een woordvoerder. Europa en Duitsland presteren op dat gebied zwak. Lees meer bij Tagesschau
Lees meer over 'Economie':
Waar gaat het mis in de Duitse economie?
De Duitse economische groei blijft achter. Met deze knelpunten moet een nieuwe regering aan de gang.
Soapserie 'investeren met de schuldenrem'
Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.
De Duitse e-auto wacht op de parking
Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.
Duitsland wordt traag en oud
Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.
Reacties
Geen reacties aanwezig