Duitslandweb logo Duitslandweb

Rapport: Duitse leger heeft tekort aan vrijwel alles

Kort nieuws - 15 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Wehrbeauftragte van de Bondsdag Eva Högl, een soort ombudsvrouw van het leger, waarschuwt in haar jaarlijkse rapportage over de toestand van het leger dat er veel moet verbeteren. De voorbeelden zijn schrijnend.

Het Duitse leger heeft een tekort aan de meest basale zaken, zoals uitrusting en werkende toiletten. Jarenlange bezuinigingen zijn daar debet aan. Maar ook de bureaucratische structuren moeten dringend op de schop, waarschuwt Högl. Van de 100 miljard die de regering in maart vorig jaar extra beschikbaar stelde, is nog geen cent uitgegeven, constateert Högl.

Defensie kan volgens de Wehrbeauftragte niet blijven werken volgens de procedures van de afgelopen jaren. Desnoods moeten die tijdelijk buiten werking worden gesteld. Als voorbeeld noemt ze de aanschaf van nieuwe helmen voor helikopterbemanning. Daar had het leger tien jaar voor nodig. Eerst moest worden afgestemd tussen landmacht, luchtmacht en marine wat de specificaties voor de helmen moeten zijn, daarna moest een ingewikkelde toelatingsprocedure worden doorlopen. Later dit jaar zullen de helmen die in 2013 al nodig waren dan eindelijk bij de manschappen aankomen.

Ook de kazernes zijn volgens Högl in erbarmelijke toestand. En in het huidige tempo zou het decennia duren voortdat daar verbetering in komt. Högl waarschuwt dat de 100 miljard extra niet genoeg is om de Bundeswehr weer op een acceptabel niveau te krijgen. Lees meer bij Tagesschau

 

Reacties

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger