Duitslandweb logo Duitslandweb

Rapport: Duitse leger heeft tekort aan vrijwel alles

Kort nieuws - 15 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Wehrbeauftragte van de Bondsdag Eva Högl, een soort ombudsvrouw van het leger, waarschuwt in haar jaarlijkse rapportage over de toestand van het leger dat er veel moet verbeteren. De voorbeelden zijn schrijnend.

Het Duitse leger heeft een tekort aan de meest basale zaken, zoals uitrusting en werkende toiletten. Jarenlange bezuinigingen zijn daar debet aan. Maar ook de bureaucratische structuren moeten dringend op de schop, waarschuwt Högl. Van de 100 miljard die de regering in maart vorig jaar extra beschikbaar stelde, is nog geen cent uitgegeven, constateert Högl.

Defensie kan volgens de Wehrbeauftragte niet blijven werken volgens de procedures van de afgelopen jaren. Desnoods moeten die tijdelijk buiten werking worden gesteld. Als voorbeeld noemt ze de aanschaf van nieuwe helmen voor helikopterbemanning. Daar had het leger tien jaar voor nodig. Eerst moest worden afgestemd tussen landmacht, luchtmacht en marine wat de specificaties voor de helmen moeten zijn, daarna moest een ingewikkelde toelatingsprocedure worden doorlopen. Later dit jaar zullen de helmen die in 2013 al nodig waren dan eindelijk bij de manschappen aankomen.

Ook de kazernes zijn volgens Högl in erbarmelijke toestand. En in het huidige tempo zou het decennia duren voortdat daar verbetering in komt. Högl waarschuwt dat de 100 miljard extra niet genoeg is om de Bundeswehr weer op een acceptabel niveau te krijgen. Lees meer bij Tagesschau

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Warum, wieso: wordt de Duitse grens bewaakt?

Warum, wieso: wordt de Duitse grens bewaakt?

Het Schengenverdrag maakte een einde aan grenscontroles in de EU. Toch worden voertuigen tussen Oostenrijk en Duitsland goed gecontroleerd. Hoe kan dat?


Lees meer

Freiheitsfonds koopt zwartrijders vrij

Freiheitsfonds koopt zwartrijders vrij

Zwartrijders horen niet in de gevangenis, vindt het Freiheitsfonds. Het riep 15 maart uit tot Freedom Day.


Lees meer

Vrouwendag: Duitse loonkloof en rolmodellen

Vrouwendag: Duitse loonkloof en rolmodellen

Omdat het Internationale Vrouwendag is, stellen we vijf Duitse vrouwen voor die ons dit jaar zijn opgevallen.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger