Redactie Duitslandweb

Het Duitse elftal is weer thuis

Achtergrond - 12 juli 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Het Duitse elftal is weer thuis
Het WK is voorbij, het Duitse team is weer thuis. Vanmorgen om kwart over zes landden bondscoach Löw en zijn mannen op het vliegveld van Frankfurt. De toegestroomde fans kregen echter geen kans hun helden, die derde werden, toe te juichen: het team vertrok direct na aankomst naar huis.
Lees meer

Scholieren kunnen het beste in Beieren wonen

Achtergrond - 23 juni 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Scholieren kunnen het beste in Beieren wonen
Scholieren in Beieren presteren veel beter dan leeftijdgenoten in Noord-Duitsland. De leesvaardigheid van Noord-Duitse scholieren, bijvoorbeeld, blijft een jaar achter bij die van Zuid-Duitse. De invoering van landelijke normen in 2001 heeft geen eenheid weten te brengen in het per deelstaat geregelde Duitse onderwijs, laat nieuw onderzoek zien.
Lees meer

Duitse Lena wint Songfestival

Achtergrond - 30 mei 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Duitse Lena wint Songfestival
De Duitse Lena Meyer-Landrut heeft het Eurovisie Songfestival gewonnen met 'Satellite'. Ze haalde 246 punten. Turkije, dat tweede werd, had 170 punten. Lena gold van tevoren al als favoriet bij de Britse bookmakers. De Nederlandse Sieneke haalde de finale niet. Zij werd in de halve finale donderdag 14e.
Lees meer

Berlijn verwacht heftige rellen op 1 mei

Achtergrond - 29 april 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Berlijn verwacht heftige rellen op 1 mei
Tienduizenden relschoppers gaan dit jaar op 1 mei voor meer geweld zorgen dan in voorgaande jaren. Dat verwacht de Duitse politievakbond. Berlijn maakt zich op voor een zware Dag van de Arbeid.
Lees meer

Nederlandse firma koopt resten Duitse spoorbrug

Achtergrond - 12 april 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Nederlandse firma koopt resten Duitse spoorbrug
Een vastgoedbedrijf uit Arnhem heeft op een veiling zaterdag in Berlijn de 550 meter lange Dömitzer Eisenbahnbrücke gekocht. De brug werd in de oorlog verwoest en nooit herbouwd omdat de ene helft in West- en de andere helft in Oost-Duitsland staat. De spoorbrug staat symbool voor de naoorlogse scheiding tussen Oost en West.
Lees meer

De dag dat de DDR democratisch werd

Achtergrond - 18 maart 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb De dag dat de DDR democratisch werd
De DDR was in 1990 even echt democratisch. Op 18 maart 1990 konden DDR-burgers voor het eerst deelnemen aan vrije en geheime verkiezingen voor de tiende Volkskammer, het Oost-Duitse parlement. Om dit jubileum te vieren staan filmbeelden van alle Volkskammer-zittingen in 1990 vanaf vandaag online.
Lees meer

Duitse wapenexport in vijf jaar verdubbeld

Achtergrond - 15 maart 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Duitse wapenexport in vijf jaar verdubbeld
De Duitse wapenexport is de afgelopen vijf jaar verdubbeld. Dat blijkt uit jaarcijfers van het Zweedse instituut voor vredesonderzoek SIPRI. Duitsland is nu na de VS en Rusland de grootste wapenexporteur ter wereld. De oppositie eist meer parlementaire controle op het Duitse wapenbeleid.
Lees meer

Hoofdredacteur ZDF rekent af met ‘partijspionage’

Achtergrond - 23 februari 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Hoofdredacteur ZDF rekent af met ‘partijspionage’
ZDF-hoofdredacteur Nikolaus Brender uit enkele weken voor zijn afscheid scherpe kritiek op de gang van zaken bij de publieke omroep. Volgens hem spelen partijpolitieke belangen een grote rol in het beleid van ZDF en ARD. Spionnen houden de boel op Stasi-achtige wijze in de gaten, zegt Brender.
Lees meer

Kernenergie nieuw twistpunt in Merkel-II

Achtergrond - 22 februari 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Kernenergie nieuw twistpunt in Merkel-II
Stoppen of doorgaan met kernenergie. De discussie daarover is opnieuw losgebarsten nu minister van Milieu Norbert Röttgen (CDU) heeft gezegd dat hij uiterlijk in 2030 van de Duitse kerncentrales af wil. Dat is tegen de afspraken in het regeerakkoord, aldus kanselier Merkel. Haar kabinet wil de kerncentrales juist langer openhouden.
Lees meer

Ophef over plagiaat in Duits droomdebuut

Achtergrond - 16 februari 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Ophef over plagiaat in Duits droomdebuut
Het is dé roman van de jaren ’00, jubelde de Duitse pers. Maar eerder deze maand bleek dat de 17-jarige schrijfster Helene Hegemann voor ‘Axolotl Roadkill’ hele stukken heeft overgeschreven uit het boek ‘Strobo’ van de Duitse blogger Airen. “Mijn God, waarschijnlijk ben ik totaal onprofessioneel. Dat maakt toch verder niet uit.”
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger