Klimaathysterie uitgeroepen tot 'Unwort des Jahres'
Kort nieuws - 14 januari 2020 - Auteur: Redactie DuitslandwebKlimaathysterie is in Duitsland uitgeroepen tot het vervelendste woord van het jaar, het zogenoemde Unwort des Jahres.
Met Klimahysterie worden zorgen om het klimaat weggezet als een collectieve psychose, en belangrijke discussies belachelijk gemaakt, meent de jury die jaarlijks een Unwort kiest. Ook wordt inzet voor klimaatbescherming ermee in een negatief daglicht gezet. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung
Lees meer over 'Duitse taal':
Mythes en misverstanden over talenstudies
Moet je per se leraar worden na een talenstudie? Germanist Trixie Hölsgens beantwoordt deze en andere vragen over talenstudies.
'De Duitse taal is mijn gereedschap'
Omdat het 10 oktober de Dag van de Duitse Taal is, spraken we vertalers Lotte Hammond en Ralph Aarnout over hun vak.
Een problematische beer
De Duitse minister Paus wordt voor 'Problembär' uitgemaakt, las columniste Inge Jooris in de Duitse media. Zijn haar dagen als minister geteld?
Vechten als ketellappers
De Duitse regering heeft zo veel ruzie, het lijkt wel een bende 'Kesselflicker', zei een van de ministers. Columniste Inge Jooris legt uit wat hij bedoelt.
Reacties
U bedoelt zeker die 97% consensus onder klimaat wetenschappers? Kom maar op met de publicatie van die enquête! (Zoeken tot je een ons weegt)
Klimaathysterie is een begrip dat wijst op een fenomeen in de realiteit.
Daarentegen verwijst de notie "klimaatbeleid", in de context van en volgend op "klimaatdreiging" in de zin van een serieus bedreigende opwarming van de aarde, vooralsnog naar een onbewezen hypothese. In combinatie met bizarre welvaartsvernietiging ten gevolge van "mitigatie"-pogingen, en de bijbehorende angstbeelden van een hete, droge en "extreme" aarde en planeetdestructie door de mens, wordt het inderdaad een hysterie.
Onbewezen hypothese? Het wetenschappelijk bewijs daarvoor is talrijk en overtuigend.