Duitslandweb logo Duitslandweb

Berlijns vliegveld BER na negen jaar eindelijk in bedrijf genomen

Kort nieuws - 21 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Met de aankomst van de Duitse minister van Landbouw Julia Klöckner uit Luxemburg is woensdagochtend om 9 uur de regeringsterminal van de Berlijnse luchthaven BER officieel in gebruik genomen. Het vliegveld zou eigenlijk al in 2011 worden geopend, maar dat moest door telkens nieuwe problemen steeds weer worden uitgesteld. 

Alle vluchten van de bondspresident, de kanselier en de Duitse ministers vertrekken en landen vanaf vandaag op de nieuwe Berlijnse luchthaven BER. Ook alle officiële buitenlandse gasten van de regering  worden voortaan op BER ontvangen.

Op 31 oktober wordt de gehele luchthaven in gebruik genomen en vertrekken en landen er ook gewone passagiersvluchten. Dat is negen jaar later dan gepland. Vanwege de jarenlange vertragingen en problemen zijn voor die dag geen festiviteiten gepland, liet BER-directeur Engelbert Lütke Daldrup al eerder weten. De luchthaven is "het lachertje" van Duitsland geworden, zei hij. "Wij Duitse ingenieurs schaamden ons."

De geplande kosten van 2,7 miljard euro zijn opgelopen tot 6 miljard euro, meldt Der Spiegel. Verschillende onderzoekscommissies hebben de afgelopen jaren onderzocht wat er bij de bouw en de planning steeds weer misging, maar dat heeft nauwelijks politieke en personele consequenties gehad, schrijft Deutschlandfunk. "De BER staat symbool voor een volledig uit de hand gelopen groot overheidsproject." Ook de coronacrisis geeft weinig aanleiding tot feest. Zo wordt de komende winter een kwart minder passagiers verwacht dan onder normale omstandigheden. Lees meer bij Der Spiegel en Deutschlandfunk.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Berlijn':

Leo Blokhuis waagt zich aan Berlijn

Leo Blokhuis waagt zich aan Berlijn

Leo Blokhuis trad buiten zijn comfortzone en verdiepte zich in de muziek van Berlijn. Interview.

Lees meer

De nieuwe Ossi

De nieuwe Ossi

Het Brandenburgse dorp waar Merlijn Schoonenboom sinds kort woont, staat te boek als ‘de gemeente waar de 'Wende' het best is gelukt’.

Lees meer

De stadsvlucht

De stadsvlucht

Zonder het te weten is Merlijn Schoonenboom deel van een trend geworden: die van de 'Stadtflucht' uit Berlijn.

Lees meer

Film: Duits cultuurgoed met Afrikaanse dealers

Film: Duits cultuurgoed met Afrikaanse dealers

In de nieuwe verfilming van de klassieke roman ‘Berlin Alexanderplatz’ is de hoofdpersoon een vluchteling uit Afrika.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger