Peilingen op 23 augustus

Achtergrond - 14 september 2006

Sonntagsfrage

De jongste peilingen van ZDF en ARD lopen relatief sterk uiteen op het punt van de Sonntagsfrage ( ''als aanstaande zondag verkiezingen zouden plaatsvinden, wat zou U dan stemmen?'' ).

Bij de ARD wint de SPD weliswaar twee procent ten opzichte van de peiling van 9 augustus (van 34 procent naar 36 procent), maar aangezien de CDU/CSU onverkort op 41 procent blijft staan, bedraagt het verschil tussen de twee grootste partijen nog altijd vijf procent. Dat is opmerkelijk, omdat na de overstromingen van de afgelopen week in veel andere peilingen de indruk is ontstaan dat de SPD aan een inhaalslag is begonnen.


Het verschil in populariteit tussen kanselier Schröder en Herausforderer Stoiber blijft onverminderd groot. De peilingen zijn van voor het televisie-debat, maar het is onwaarschijnlijk dat dit veel verschil zou hebben gemaakt. Hoewel de hoogte van de absolute cijfers bij ARD en ZDF ook hier uiteen lopen, is bij beiden het verschil tussen Schröder en Stoiber ongeveer even groot: zo'n achttien procent.



Overstromingen

Bron:
ARD
ZDF

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger