Scholier mag leraar te kijk zetten
Opmerkelijk nieuws

Achtergrond - 24 juni 2009

Scholieren mogen leraren te kijk zetten op Spickmich

Spick mich Logo. Afb.: Spickmich, flickr.com(24 juni 2009) De rollen worden even omgedraaid; leerlingen kunnen op de website Spickmich.de hun leraren beoordelen met een cijfer. En dat mag, heeft het hooggerechtshof dinsdag bepaald. Een Duitse lerares probeert al twee jaar via de rechter af te dwingen dat haar naam en haar cijfer (een 4,3) worden verwijderd.

Leerlingen geven op Spickmich.de aan hoe goed voorbereid, kundig, maar ook grappig en cool een docent is. Volgens de advocaten van de vrouw is dit ongepast. Het hooggerechtshof was het daar niet mee eens en stelde Spickmich.de in het gelijk.

Duitsers houden niet van Saksisch

Veel Duitsers zijn niet erg gecharmeerd van het Saksische accent dat onder meer in Dresden wordt gesproken. Afb: hardo, flickr.com(18 juni 2009) Duitsers houden niet van het Saksische accent, zo blijkt uit een enquête van het Instituut voor de Duitse taal. 30 procent van de ondervraagden vindt die tongval ‘onsympathiek’. Het Noord-Duitse dialect klinkt volgens hen veel beter. Het zal de Saksen weinig uitmaken. Volgens de onderzoekers zijn zij erg trots op hun streektaal.

Overigens is het meerendeel van de Duitsers dol op Duits. De ondervraagden beschreven de taal als mooi, aantrekkelijk en logisch, maar wel een beetje moeilijk.

Hongerige koeriers veroorzaken privacyschandaal
Kerststoldiefstal leidt tot privacyschandaal. Afb: Birger Hoppe, Flickr.com(3 juni 2009) Daar hadden de twee koeriers niet aan gedacht toen ze een pakketje met een kerststol openmaakten, dat eigenlijk bedoeld was voor de redactie van de krant 'Frankfurter Rundschau': hun honger zorgde voor het zoveelste schandaal rond uitgelekte persoonsgegevens in Duitsland.

De mannen waren hun boterhammen vergeten en openden het pakket om hun honger te stillen. Om het missende pakket niet te laten opvallen, plakten ze het betreffende etiket op een pakket dat bedoeld was voor de Landesbank Berlin. Zo belandden de gegevens van 130.000 creditcardbezitters bij de redactie van de 'Frankfurter Rundschau'. Een schandaal was geboren. Beide mannen hebben dinsdag een boete gekregen wegens schending van het briefgeheim. Ook zijn ze ontslagen.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger