Duitslandweb logo Duitslandweb

Bondsregering verlengt missie Mali en plant vertrek uit Afghanistan

Kort nieuws - 22 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering heeft besloten de missie in Mali met een jaar te verlengen. Tegelijkertijd plant ze de terugtrekking van de troepen uit Afghanistan.

Duitse soldaten zijn bij twee missies in Mali betrokken: de VN-inzet Minusma, die het geweld door militante islamisten moet indammen, en de EU-opleidingsmissie EUTM, met als doel soldaten uit de regio te trainen. De eerste missie, met 1100 Duitse soldaten, wordt tot en met mei 2022 verlengd. Over de tweede heeft Duitsland vanaf juli de leiding en stuurt daar dan extra soldaten naar toe: 600 in plaats van de huidige 450. Ook moet er een nieuw opleidingscentrum komen.

De plannen moeten nog door de Bondsdag worden goedgekeurd. De missie in Mali wordt met het vertrek van Duitse soldaten uit Afghanistan voor Duitsland dan de grootse en belangrijkste.

Eerder deze maand maakten de VS en de Navo bekend dat ze nog dit jaar hun troepen uit Afghanistan terugtrekken. De VS willen hun soldaten op 11 september weer thuis hebben, Duitsland plant een nog sneller vertrek. De Duitse minister van Defensie Annegret Kramp-Karrenbauer zei onlangs dat half agustus een realitische datum is, de Bild Zeitung citeert nu een defensiewoordvoerder die zegt dat de Bundeswehrsoldaten mogelijk al in juli naar huis kunnen. Lees meer bij tageschau over Mali en over Afghanistan en lees meer bij de Bild Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger