Minister: Protest islamisten Hamburg 'slecht te verdragen'
Kort nieuws - 29 april 2024 - Auteur: Redactie DuitslandwebMeer dan 1000 mensen hebben zaterdag in Hamburg geprotesteerd tegen de in hun ogen vijandige houding van politiek en media in Duitsland tegenover de islam. Minister van Binnenlandse Zaken Faeser (SPD) noemt het protest 'moeilijk te verdragen' en waarschuwt voor het overschrijden van rode lijnen.
De demonstratie in Hamburg vond volgens Duitse media plaats op initiatief van een islamist die contacten heeft met de groepering Muslim Interaktiv, die in Duitsland als extremistisch geldt en er volgens de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst voor zorgt dat jongeren radicaliseren.
De ongeveer 1100 deelnemers riepen onder meer 'Allahu Akbar' (God is groot) en ze verweten politici en media 'goedkope leugens' en 'laffe berichtgeving', waarmee voor de achtergrond van de Gaza-oorlog alle moslims in Duitsland als islamisten moeten worden aangemerkt. Op posters stonden teksten als 'Duitsland = waardendictatuur' en 'Kalifaat is de oplossing'. Een spreker waarschuwde Duitsland na te denken over de houding ten opzichte van moslims, omdat het land daar op een dag, "als de kaarten nieuw worden geschud en de slapende reus weer ontwaakt", rekenschap voor moet afleggen.
De politie was zaterdag in Hamburg in groten getale aanwezig en er waren geen incidenten. Faeser noemde "zo'n islamisten-demonstratie in onze straten moeilijk te verdragen". Als er rode lijnen worden overschreden, moet de overheid hard ingrijpen, aldus de minister. Rode lijnen zijn "geen terreurpropaganda voor Hamas, geen haatzaaierij tegen joden en geen geweld". Na het verbod van Hamas en Samidoun in Duitsland hebben de Duitse veiligheidsinstanties andere islamistische groeperingen goed in het vizier, zei Faeser, en dat geldt ook voor Muslim Interaktiv. Lees meer bij Tagesspiegel
Lees meer over 'Maatschappij':
Veilige haven voor migranten in neonazi-bolwerk
Chemnitz heeft een grote neonazi-scene. Alina zette er - samen met anderen - een buurthuis op voor inwoners met migratie-achtergrond.
Warum, Wieso: is het Oktoberfest in september?
Beierse klederdracht en veel bier: het Oktoberfest in München is weer begonnen. Maar waarom begint het in september?
Warum, Wieso: gaan Duitsers massaal naar Mallorca?
Er is geen eiland waarop Duitsers liever vakantie vieren dan op Mallorca. We zochten uit hoe dat is ontstaan.
Vijf vragen over de Duitse grenscontroles
Alles wat we tot nu toe weten over de aangekondigde controles aan de Duits-Nederlandse grens.
Reacties
Geen reacties aanwezig