Duitslandweb logo Duitslandweb

Oekraïnecrisis: Scholz belt met Poetin

Kort nieuws - 21 februari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Scholz belt vanmiddag met de Russische president Poetin nu de dreiging van oorlog in Oekraïne zich steeds verder toespitst. Dat maakte de Duitse regeringswoordvoerder Hebestreit bekend.

Het telefoongesprek van Scholz en Poetin vanmiddag dient ter ondersteuning van een mogelijke nieuwe topontmoeting tussen Poetin en de Amerikaanse president Biden, meldt de Duitse nieuwssite RND. Het initiatief voor deze top kwam van de Franse president Macron, die zondag zowel Poetin als Biden heeft gesproken. Biden heeft ingestemd met een nieuwe top, het Kremlin zegt zich dat ook te kunnen voorstellen, maar er zijn nog geen concrete afspraken gemaakt.

Minister van Buitenlandse Zaken Baerbock is blij met het initiatief van Macron, zei ze vandaag. Ze roept Poetin op weer terug te komen aan de onderhandelingstafel. Alleen Rusland kan dit conflict oplossen, zei ze voorafgaand aan een EU-top in Brussel.

Het geweld in Oost-Oekraïne is de afgelopen dagen toegenomen. Afgelopen weekeinde zijn twee Oekraïense soldaten om het leven gekomen en vier gewond geraakt, meldt het Oekraïense leger. Officieel heerst in het gebied een wapenstilstand, maar die wordt steeds weer gebroken. Rusland en Belarus houden gezamenlijke legeroefeningen en ook daardoor neemt de vrees toe dat Rusland Oekraïne zal binnenvallen. Volgens de VS en de NAVO zoekt Rusland naar een voorwendsel om een oorlog met Oekraïne te beginnen. Moskou blijft ontkennen aanvalsplannen te hebben. Lees meer bij RND en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

Baerbock stelt in buitenlandbeleid vrouwen centraal

Baerbock stelt in buitenlandbeleid vrouwen centraal

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Baerbock maakt zich sterk voor een feministische buitenlandse politiek.


Lees meer

Bezoek Scholz aan China zeer omstreden

Bezoek Scholz aan China zeer omstreden

Vrijdag bezoekt Scholz de Chinese president Xi Jinping. Een beladen kennismakingsbezoek.


Lees meer

Duitsland stuurt sportminister naar WK in Qatar

Duitsland stuurt sportminister naar WK in Qatar

Sportminister Faeser reisde naar Qatar en kreeg 'veiligheidsgaranties' voor de WK-fans. Zelf gaat ze nu ook.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger