Duitslandweb logo Duitslandweb

Toezichthouder onderzoekt Duitse brandstofprijzen

Kort nieuws - 1 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Om burgers te ontlasten is in Duitsland vandaag de energiebelasting op brandstof tijdelijk verlaagd. Of de korting geheel bij de de consument terechtkomt, is nog de vraag. De brandstofleveranciers zijn niet verplicht de korting door te berekenen. In de afgelopen maanden en weken zijn de prijzen sterk gestegen. Toezichthouder Bundeskartellamt onderzoekt de hoge brandstofprijzen. 

In het programma Markt van omroep WDR zei de directeur van het Bundeskartellamt dat benzine (E5 en E10) woensdag gemiddeld 28 cent goedkoper is geworden, en diesel gemiddeld 10 cent. Maar in de afgelopen week zijn de prijzen van benzine en diesel volgens automobielvereniging ADAC nog eens respectievelijk zes cent en vijf cent gestegen.

De bondsregering heeft de energiebelasting met 29,55 cent voor benzine en 14,4 cent voor diesel verlaagd, gedurende drie maanden. De regering roept de energiebedrijven op deze korting door te geven aan de consument en vraagt de toezichthouder hierop toe te zien. Ook omdat tankstations mogelijk nog voorraden hebben die zonder de korting zijn ingekocht, kan het enkele dagen duren voor de lagere prijzen aan de pomp zichtbaar worden.  Lees meer bij WDR

 (Dit artikel is aangepast op 8 juni, omdat de bedragen waarmee de energiebelasting is verlaagd zijn gecorrigeerd. Deze stonden verkeerd in het bronbericht bij WDR)

Tags: brandstof

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

De landschappen bloeien toch

De landschappen bloeien toch

Geld, goed beleid en geduld; dat is de sleutel tot succes, stelt columnist Carsten Brzeski hoopvol vast.


Lees meer

Het keerpunt

Het keerpunt

Hoe de oorlog in Oekraïne ook afloopt, de Duitse 'Zeitenwende' kan niet meer worden teruggedraaid, schrijft Carsten Brzeski.


Lees meer

Groene inflatie

Groene inflatie

Duitsland maakt zich druk over de hoge inflatie. Econoom en columnist Carsten Brzeski ziet ook voordelen.


Lees meer

Tesla-turbo versus Duitse degelijkheid

Tesla-turbo versus Duitse degelijkheid

Elon Musk stampt in een recordtijd een gigafabriek in Brandenburg uit de grond. Niet tot ieders genoegen.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger