Duitslandweb logo Duitslandweb

'Oud-kanselier Schröder bemiddelde bij Erdogan voor Duitse gevangenen'

Kort nieuws - 26 oktober 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Oud-kanselier Schröder heeft bemiddeld bij de Turkse president Erdogan voor de vrijlating van Duitse gevangenen in Turkije. Dat melden het Redaktionsnetzwerk Deutschland en Spiegel Online. 

Een week na de Bondsdagverkiezingen van 24 september bezocht Schröder (SPD) Erdogan op verzoek van minister van Buitenlandse Zaken Gabriel (SPD) en met medeweten van kanselier Merkel (CDU). Doel was de vrijlating van de Duitse staatsburgers Deniz Yücel, Peter Steudtner en Mesale Tolu. Mensenrechtenactivist Steudtner werd woensdagavond vrijgelaten.

Schröder en Erdogan zijn het er volgens Spiegel Online over eens geworden dat de ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen verder aan een oplossing werken. Dinsdag werd bekend dat het proces tegen Steudtner op aandringen van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu versneld kon plaatsvinden.

Dat Gabriel en Merkel Schröder inzetten voor bemiddeling is opmerkelijk. De oud-kanselier ligt in Duitsland, en zeker ook bij zijn eigen partij, onder vuur omdat hij eind septemebr is toegetreden tot de Raad van Toezicht van het Russische olieconcern Rosneft. Dat staat sinds de Russisiche annexatie van de Krim in 2014 op de EU-sanctielijst. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger