
Verkiezingsnieuws 2009
mei-juni
Achtergrond - 29 juni 2009
Lastenverlaging speerpunt campagne CDU/CSU
(29 juni 2009) Lastenverlichting is het centrale thema in de verkiezingscampagne van de CDU/CSU. Zondag stemden de beide christendemocratische partijen in met het verkiezingsprogramma dat vandaag tijdens het partijcongres in Berlijn officieel aan de leden wordt voorgelegd.
Die Linke bewaart de vrede op partijcongres
(22 juni 2009) De vooraf verwachte richtingenstrijd bleef uit tijdens het partijcongres van Die Linke. De socialisten toonden zich zondag in Berlijn opvallend eensgezind door het verkiezingsprogramma vrijwel unaniem goed te keuren. Maar de werkelijke problemen bleven buiten beschouwing.
Optimisme overheerst op partijcongres SPD
(15 juni 2009) Ondanks tegenvallende peilingen, geeft de SPD de verkiezingsstrijd niet op. Lijsttrekker Frank-Walter Steinmeier kondigde zondag op het partijcongres van de sociaaldemocraten in Berlijn aan de campagne op het scherpst van de snede te gaan voeren. “Wij gaan de verkiezingen winnen”, aldus een zelfverzekerde Steinmeier.
Bondspresidentsverkiezing zonder vuurwerk
(20 mei 2009) De bondspresidentsverkiezing van zaterdag lijkt op een gelopen race. Gesine Schwan (SPD) zorgt als tegenstreefster van de zittende president Horst Köhler (CDU) voor te veel verdeeldheid om een kans te maken.
Lees meer over 'Politiek':

Punkrock voor Olaf en Robert
Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.

Prinzipienreiter, het is nu eenmaal zo
In een coalitie regeren betekent water bij de wijn doen. Dat zorgt voor conflict op conflict in deze Duitse regering. 'Prinzipienreiter', kom van uw stokpaard, vindt columniste Inge Jooris.

Migratie beheerst opnieuw Duitse publieke debat
Waar in 2015 de 'Willkommenskultur' de boventoon voerde, is de meerderheid van de Duitsers nu tegen de komst van meer vluchtelingen.

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees
Bij Duitsers wekken vooral de BBB en Omtzigt verbazing, merkt Jacco Pekelder van het Zentrum für Niederlande-Studien.
Reacties
Geen reacties aanwezig